De Matrice 600 Pro van DJI is een veelzijdig toestel dat de meest uiteenlopende taken aan kan.

De combinatie met de Ronin MX en de Panasonic GH4-camera staat borg voor kwaliteitsvol werk.

 

De DJI Matrice 600 Pro

 

DJI Matrice 600 Pro

 

Een volledig ontplooide DJI Matrice 600 Pro meet ongeveer 1,6m x 1,5m x 0,8m. Het toestel weegt 9 kg en mag een lading tot 6 kg meedragen. In windvrije omstandigheden haalt het een snelheid van 65 km/u. De Matrice kan windsnelheden tot 28 km/u aan (4 Bft). In ideale omstandigheden is de drone bestuurbaar tot een afstand van 3,5 kilometer maar aangezien een drone-piloot op elk moment visueel contact moet houden met het toestel, is dit slechts theorie. De praktijk is : we kunnen vér vliegen.
We kunnen het toestel manueel bedienen (of wat dacht u) maar ook voorgeprogrammeerde routes zijn mogelijk. Met 1 set van 6 batterijen en de Panasonic GH4 als vracht blijft de Matrice ongeveer 20 minuten in de lucht. We beschikken over 3 sets van 6 batterijen. De Lightbridge2-technologie van DJI garandeert dat de beelden die naar de grond doorgestuurd worden, van hoge kwaliteit zijn. Ook live-beelden zijn mogelijk.
Onze Pro-versie van de Matrice beschikt o.a. over 3 GPS-units, wat het toestel veel veiliger maakt. Als de ene GPS het zou laten afweten, neemt de andere het automatisch over. Ook de 6 propellers verhogen de veiligheid. Bij falen van 1 motor kan het toestel nog gecontroleerd landen, wat bijvoorbeeld niet het geval is bij een drone met slechts 4 schroeven; die valt in zo’n geval uit de lucht.

 

Ronin MX

 
De Ronin MX is een camera-stabilisator. Het toestel hangt onder de drone (zie bovenste afbeelding) maar is er in een mum van tijd van losgemaakt, waarna het ook ‘handheld’ dienst kan doen voor grond-opnames.

 

Panasonic GH4

 
De Panasonic GH4 neemt foto’s tot 16 MP in het JPEG- of RAW-formaat. De videomogelijkheden : opnames zijn mogelijk in 4K (Ultra-HD) of full HD met de mogelijkheid van opnames tot 96 fps (slow motion).
Indien nodig en voor zover die niet meer wegen dan 6 kg, kunnen ook andere camera’s op de Ronin MX bevestigd worden, .

 

 

 

→  Terug naar kovercam.be