Zoals onderstaande foto laat zien, veroorzaken zelfs uitwerpselen van vogels een verhoging van de temperatuur van de PV-installatie. Dat leidt tot rendementsverlies.


Doordat de Flir Duo Pro R tegelijk IR- en RGB-beelden neemt, is het makkelijker de oorzaak van de problemen waar te nemen. Dankzij een resolutie van 640 x 512 pixels, spot deze camera de kleinste fouten.


inspectie zonnepaneelEen drone maakt het opsporen van fouten in de modules een stuk efficiënter en veiliger. Voor panelen op daken behoren dure hoogtewerkers tot het verleden, de inspectie gebeurt in een mum van tijd.


Een bijkomend voordeel van de Flir Duo Pro R is dat het toestel ook de GPS-coördinaten registreert van de plaats waar de foto’s genomen zijn, zodat de juiste locatie makkelijk teruggevonden kan worden. Handig bij inspecties van grotere zonneparken.


Inspectie zonnepaneel

Fouten in een module springen meteen in het oog.Ook 1 enkele kapotte cel vermindert het rendement van een paneel. Een slechte cel kan bovendien warm genoeg worden om glasbreuk te veroorzaken waardoor vochtinsijpeling mogelijk wordt en het hele paneel na verloop van tijd niet langer werkt. Ook defecte omvormers bv. zullen als hotspots zichtbaar zijn.

Terug naar KoverCam